Youtube video games - balkanski youtuber

Friday, August 17, 2012

WALKING DEAD THE GAME VIDEO OPIS



Najpre da razjasnimo: Walking Dead The Game nije očekivana zombi igra, ali ni avantura karakteristična za studio Telltale. Ovde nećete rešiti sve probleme oružjem, u maniru tradicionalnih akcionih igara, niti ćete napregnuti moždane vijuge zbog avanturističkih zagonetki.

Walking Dead The Game je, u stvari, interaktivna priča, pa će najveću satisfakciju u njenom igranju pronaći fanovi Walking Dead serijala.

To znači da je Telltale Games akcenat stavio na priču i odnose među likovima, ali je, ipak, u izvesnoj meri, ovde prisutna i brutalna akcija i to eksplicitno živopisnija, nego što bi očekivali od veoma simpatične cell-shaded grafike, koja doprinosi imerzivnoj atmosferi igre.


Prva epizoda  prati priču Li Evereta, osuđenika koji možda nije, možda jeste, ubica. Početak zombi apokalipse ga spasava zatvora. Posle prvog bliskog susreta sa hodajućim mrtvima Everet nailazi na Klementinu, uplašenu devojčicu koja je ostala bez roditelja. Tako on, silom prilika, postaje njen staratelj.

Igra vas brzo upoznaje sa likovima iz nove družine, koja tu i tamo podseća na ekipu iz serije. Kroz igru ćete imati priliku da sretnete i neke od TV likova...
Walking Dead The Game, kao što smo napomenuli, akcenat stavlja na razgovore. Tokom dijaloga, imaćete vremensko ograničenje za vaše odgovore, tako da morate brzo da razmišljate jer igra implementira sistem uzroka i posledice. Vaše odluke odraziće se na svet igre i njene likove. U teškim situacijama moraćete da odgovorite brzo na pitanja života i smrti, a često ćete biti primorani da birate da li ćete lagati ili reći istinu.

Naime, kako je situacija veoma napeta, a Everet ima mutnu prošlost, igrači su primorani da, koliko je to moguće, pažljivo odmere svaki odgovor. I ćutanje je opcija, ali imajte u vidu da neki likovi mogu da vas “namirišu” kada lažete. Odnosi će postajati komplikovani, a stvari nikako nisu crno-bele, što dodatno uvećava vrednost priče. Kada se na ovo doda odlična glasovna gluma i režija, Walking Dead The Game je podjednako zanimljiv koliko i serija.
Dok u razgovorima i pojedinim situacijama igra daje slobodu igračima, veći deo iskustva je linearan. Prostor za kretanje je mali, a borbe se svode na pravovremeno stiskanje odgovarajućih tastera, ali je, Telltale ipak uspeo da stvori napetu atmosferu tokom akcije.

Dizajneri su ovo postigli svojevrsnim “akcionim mikromenadžmentom”: moraćete da donosite prave odluke u pravom trenutku i da upotrebljavate ono što se nalazi u okruženju kako bi preživeli.

Na prvi pogled izgleda da Walking Dead: The Game ima veliku vrednost ponovnog prelaženja ali to zavisi od toga da li želite da eksperimentišete. Saveovi se, naravno, prenose u sledeće epizode, a Telltale obećava da će vaše odluke imati sve veći uticaj na okruženje i ostale likove u igri.


Walking Dead: The Game je odlična interaktivna priča. Ako očekujete akciju ili avanturu onda ćete biti razočarani, ali ako ste fan dobre priče u postapokaliptičnom zombi svetu onda nemojte propustiti prvu epizode ove sjajne gaming serije.


1 comment:

Anonymous said...

extra je igra, tople preporuke :D