Youtube video games - balkanski youtuber

Saturday, August 11, 2012

Top 10 najnasilnijih video igrica svih vremena

KAD KRV PRŠTI NA SVE STRANE: (FOTO / VIDEO)

Mortal Kombat
Bilo da jurcate ulicama u potrazi za dobrim automobilima i duboko tonete u kriminal, bilo da prosipate krv svojih neprijatelja glumeći boga rata, nasilne igrice zaokupljuju pažnju i njihovih fanova i njihovih protivnika: i gotovo sve imaju kultni status


Svaki put kada se desi nešto bizarno, ili nešto još bizarnije, na TV-u ćete videti nekoga koji za sve to krivi video-igrice. One su – poput stripova, knjiga, rokenrola i filmova – laka meta za sve one koji žele da za probleme u društvu nađu jednostavno rešenje.


Premda poslednja istraživanja sugerišu da nasilne video igrice nisu štetne za većinu dece, čak se i najtvrdokorniji gejmeri slažu da je neko bodovanje neophodno kako najmlađa deca ne bi bila izložena brutalnostima.

Ali, koje su najnasilnije igrice svih vremena? Odlučili smo da se time pozabavimo, i napravili listu. Slobodni ste da iznesete svoje mišljenje o njoj, ako se ne slažete.

1. “Infinity ward’s call of duty: Modern warfare 2″


Na mestu ste CIA agenta koji juri grupu ruskih terorista koji pokušavaju da izvrše pokolj na aerodromu. Iako igrači nisu bili prisiljavani da ubijaju nevine, morali su da gledaju kako teroristi to rade.

Za razliku od drugih kontroverznih igara, to nasilje nije bilo zarad nasilja, već je bio značajan element u ukupnoj slici igre. Ipak to nije zaustavilo “Foks njuz” da etiketira ovo kao “Igru koja stavlja decu u ulogu terorista”.

2. “Postal” (1997)

Gledajte na ovo kao nanezvaničnu verziju Majkl Daglasovog “Falling down”, samo sa više bola i krvorpolića. Igrač ide po brojevima kuća i izvršava svoju misiju haosa.

Za razliku od drugih pucačina gde je misija da se preživi, ova igra zahteva od igrača da se postigne određeni procenat ubistava nad naoružanim protivnicima, koristeći se pištoljima, puškama, bazukama i drugim brutalnim oruzijem.Zabranjena je u mnogim zemljam.

3. Mortal Kombat (2011)







Jaki udarci, prštanje krvi i nasilje. Mortal Kombat je svojevremeno progutao četvrtinu prihoda arkadnih igara, osvojivši prodaje po velikim kućama.

Čak je proizveo varnicu za stvaranje ESRB-a. Novi Mortal Kombat je sada sa još više nasilja, seckajućih fatalitija, i novih poteza koji omogućavaju da razbijate kosti, seckate mišićno tkivo i uništavate unutrašnje organe.

Naravno, sve ovo je neverovatno zabavno. Barem nekim ljudima.

4. “Grand theft auto III” (2001)

 “Grand Theft Auto” je ponirao u kriminal i pre trojke, ali dvodimenzionalne igre do tada nisu bile u stanju da dočaraju blud i prljavštinu tako dobro. Igrač se nalazi u ulozi kriminalca koji se okreće protiv svoje bivše devojke koja ga je izdala u pljački banke.
Rezultat? Igrači zadiru duboko u podzemlje, kradu kola, prebijaju prostitutke (nakon polnog odnosa, naravno) i ubijaju policajce. 


Podrazumeva se da je igra promenila mnogo toga: među njima, donela je i zahtev za dokaz o starosti kupaca.



5. “MadWorld” (2009)








“MadWorld” je napravljena od strane firme “Platinum”, a objavljena od Sege i dokaz je da “Nintedno Wii” nije napravljen samo za slavlja i porodične skupove.

Radnja uključuje čoveka po menu Džek Kejman čija je ruka zamenjena motornom testerom. Inspirisan filmom “Sin siti”, ova igrica je akcija na bazi crne i bele boje sa mnogo crvene, odnosno krvi.

U igri ima toliko klanja da ona prelazi iz pojma nasilno u pojam komično. Zabranjena je u Nemačkoj.

6. “Manhunt” (2003)


Od autora “GTA” stiže nam i “ManHunt”, igra koja na neki način nosi orden krvi i klanja. Tema: Osuđenik na smrt po imenu Džejms Erl Keš se nalazi u priči gde mu je jedini način da ostane živ da ubija. Nagrada? Sloboda.

Igru je očigledno pravio neko ko je na sve mislio, pošto pored ubijanja noževima i štanglama, ima i davljenja plastičnim kesama.

Igra je takođe toliko brutalna, da su čak i njeni kreatori vodili debate na ovu temu.




7. “Splatterhouse” (2010)

 Igra prati protagonistu po menu Rik, koji još jednom oblači “masku terora” da bi spasao svoju devojku Dženifer od čudovišta iz druge dimenzije i svojevremeno (1988) je bila jedna od popularnijih po količini krvi koju možete videti, ali je imala problem pošto joj je grafika bila ispred svog vremena. Sadašnja verzija ove igre je još krvavija.
Za zaključak samo imamo da dodamo ono sto nismo naveli u prethodnih par rečenica: Krv pršti na sve strane!

8. “Soldier of Fortune” (2000)








Programeri “Raven Software” su šokirali igrače na početku veka sa ovom igrom, koja je jedna od najnasilnijih. Naime, nalazite se u ulozi plaćenika koji pokušava da spreči teroriste da izvrše nuklearni napad. U ovoj igri ste mogli da raznesete protivniku čitav torzo.

“Soldier of fortune” je toliko hardkor da je u Nemačkoj proglašena za potencijalnu opasnost po omladinu. Postoji i nastavak iz 2002-e godine, a zove se “Double Helix”.

9. “God of war III” (2010)

 Kratos, junak ove igre je nastavio svoju ubilačku misiju protiv grčkih bogova. U prethodna dva dela je bilo dosta uništavanja ljudi I čudovišta, a treći deo je podigao sve to na još veći nivo, sa još više dramatičnih otkidanja glave, ekstremiteta…
Kratosov bes je po igračima toliko postao veliki da je on prerastao iz osvetnika u pravog ubicu bogova.



10. “Dead space” (2008)








Sta biste radili da ste inženjer, a ne vojnik, koji je zarobljen u svemirskom brodu sa gomilom svemirskih monstruma? Naravno: pokušali da preživite.

Ovo je igra u kojoj to besomučno pokušavate uz pomoć baklje, rotacione testere plazma sečiva, i drugog alata rudarskog zanata. Programeri su iskoristili svaki trenutak da vas što više poprskaju krvlju koja šiklja kao iz arterije.

No comments: