Youtube video games - balkanski youtuber

Sunday, August 12, 2012

TOP 5 VIDEO IGRICA ZA MOBILNI


Worms Reloaded – bez municije?


Dobro predstavljen i upakovan sa mnoštvom funkcija, Worms Reloaded je otežan, a uvedeni su i suicidni neprijatelji.

Link za download free:http://thepiratebay.se/torrent/5792646/
Naziv: Worms Reloaded
Izdavač: EA Mobile
Format: Mobilni
Žanr: Arkadne
Broj igrača: 1
Link za nownload:

Tokom godina, programeri video igrica su otkrili dva sigurna načina kako da naprave nasilan sadržaj ukusnim: koristeći šarmantnu crtanu grafiku i upotrebljavajući životinje kao nasilnike.

The Worms franšiza je savršen primer ove formule, jer sadrži simpatične crviće naoružane bazukama. Napravljeni za Amigu još sredinom devedesetih godina prošlog veka, crvići su pronašli svoj put ka mobilnim telefonima pre par godina.

U igri kontrolišete jednog ili više crvića, koji su izbačeni na 2D mapu sa timom protivnika koje kontroliše AI. Igra se u potezima, imate 45 sekundi da izaberete oružje iz svog arsenala i da ga iskoristite kako bi napravili što je moguće veću štetu protivniku.

Bilo da udarate crviće svojom vatrenom pesnicom, puštate eksplodirajuće ovce na bojno polje, ili da samo osluškujete zvukove koje oni ispuštaju, postoji neka razdraganost u tom masakru kojem je teško odoleti.

Okruženje i karakteri su živahni i dobro definisani. Sami crvići, iako su nužno mali, dobro su uklopljeni u dimenzije ekrana. Čak i mali objekti kao mine, su lako vidljive usred akcije.

Kampanja za jednog igrača vas vodi kroz različite nivoe i modove. Standardni Deathmatch mod vas poziva da oduzmete što više energije neprijatelju bilo kojim sredstvima. Sa druge strane Instant Kill mod omogućava da se svaki crvić eliminiše sa jednim pogotkom, što omogućava brze ali napete mečeve. U jednom modu ste nadbrojani 4 na 1, dok drugi limitira vaša oružja, primoravajući vas da se specijalizujete ukoliko želite da pobedite.

Za igru koja je originalno napravljena za tastaturu i miša, kontrole su iznenađujuće dobro implementirane, što vam omogućava da sa lakoćom manevrišete svojim malenim vojnicima i podešavate nišanjenje i putanju vaših projektila.

Preglednost je jedan od najvećih problema sa Worms Reloaded na mobilnom telefonu. Uprkos relativno minijaturnoj mapi, dosta akcije je van ekrana.

Podrška za online igranje ne postoji, tako da ste ostavljeni na milost nepredvidivom neprijateljskom AI-u.

2.Need for Speed: The Run


Po mnogo čemu sličan svom prethodniku Need for Speed: Hot Pursuit, ovaj deo nam donosi mnoštvo bonusa koje skupljamo tokom trke od zapadne do istočne obale SAD, u borbi za novcem i slavom.

Link za download free:http://www.mobilegamesarena.net/2011/11/need-for-speed-run-240x400.html
Naziv: Need for Speed: The Run
Izdavač: EA Mobile
Format: Mobilni
Žanr: Trkačke
Broj igrača: 1


Koliko god se igrači "ložili" na šljašteću grafiku i razne gedžete, fokus uvek mora da bude na vožnji i igračevom umeću. Ni ovaj put ljudi iz EA-a nisu razočarali, kad je to u pitanju.

Za ljubitelje realnijih simulacija vožnje, ova igra će se činiti prelakom, ali upravo u tome je draž Need For Speed fanšize. Ulaženje u krivinu pri 200 kilometara na sat i nerealna fizika su od ranih dana serijala bili zaštitni znaci ove igre. Žao nam je, ljubitelji Gran Turismo i Forza Motosport igara, ali ovo je nešto potpuno drugačije.

Prisustvo nitro pogona ne šteti, ali ni preterana upotreba nije poželjna. Vremenom će vam sigurno dosaditi blur koji je posledica ovog dodatka.

Kako smo navikli na igre sa ovim naslovom, obavezno očekujemo da svaki novi deo liči na prethodni. Ovog puta, dizajneri su nas potpuno iznenadili. Ova igra izgleda i doživljava se potpuno drugačije od prethodnika.

Sam format prati standardni model arkadnih trka. Prebacujući vas sa jedne na drugu lokaciju, ova igra pruža miks različitih trka i zadataka koje treba da obavite, a koji su usko povezani sa pričom, koja, ruku na srce, podseća na niskobudžetne holivudske filmove.

Trke, same po sebi dosta podsećaju na slične naslove, gde je glavna ideja da se vozi čista trka, bez incidenata, proklizavajući u krivine i koristeći nagla ubrzanja da bi se došlo do cilja.

Još jedna od mogućnosti koju imate je da nakratko usporite vreme, kako bi ste prošli neku težu prepreku ili izbegli drugo vozilo.

Treba istaći i da igra uopšte nije laka. U slučaju da nakratko skrenete sa staze, može vam se desiti da se zaglavite u blatu, i da vam na taj način propadne cela trka.

Inteligencija drugih aktera u saobraćaju isto može biti jako frustrirajuća. Jedan od modova igranja je, takozvani Speed trap, gde vam je cilj da prolazite kroz određene deonice za što bolje vreme, a najveći problem će vam predstavljati automobili na putu, koji će na trenutke potpuno neočekivano menjati svoj pravac i smetati vam.

Čini nam se da je ovakve stvari trebalo izbeći, čime bi se igrica učinila nešto realnijom. Ali, šta da se radi.

Ljudima iz EA-a treba odati priznanje što su napravili još jednu jako interesantnu trkačku igru, sa mnoštvom inovacija i velikim izborom trkačkih izazova, koja će vas držati prikovane za ekrane vaših mobilnih mezimaca.

3.Extreme 4x4 Off - Road


Extreme 4x4 Off - Road predvodi grupu trkačkih igara zasnovanih na ekstremnim stazama i predstavlja revolucionarni sistem unapređenja vozila.

Link za download free:http://www.ixphone.net/2104-extreme-4x4-off-road.html/
Naziv: Extreme 4x4 Off-Road
Izdavač: Glu Mobile
Format: Mobilni
Žanr: Trkačka
Broj igrača: 1

U ljudskoj prirodi je da nas privlače atraktivne stvari, bez obzira na to što mogu biti opasne. To važi i za ekstremne trke. Međutim, postoji i bezbedan način da se uživa u ovom opasnom sportu. Igrica - Extreme 4x4 Off - Road, na primer.

Kao tradicionalna arkadna reli igra, Extreme 4x4 Off - Road vam donosi režim za jednog igrača, gde je cilj postaviti što bolje vreme prelaskom od tačke A do tačke B.

Ono što je standardno za ovaj tip igara jeste upravljanje, koje se vrši tako što kontrolišete skretanje, proklizavanje i kočenje, dok je ubrzavanje automatsko. Zbog velikog broja različitih krivina, ovakav način igranja predstavlja pravi izazov.

Takođe, trake su obogaćene različitim objektima i preprekama, što vašu vožnju čini prilično truckavom. Naravno, cilj je zaobići što je moguće više ovih prepreka.

Ovo je sve lepo, ali ono što zaista oduševljava kod ove igre je vizuelna komponenta. Extreme 4x4 Off - Road je pravi melem za oči. Posebno obratite pažnju na efekat prskanja po ekranu vašeg telefona dok prelazite kroz blatnjave puteve i na mogućnost igre da vam dočara vizuelnu raznovrsnost staza koja prevazilazi sve na šta smo navikli u Java naslovima. Zadivljujuće!

Grafika u Extreme 4x4 Off - Road je, kako i samo ime sugeriše, ekstremna, a kad je dizajn u pitanju ovo je naslov bez premca.

Sa druge strane igra donosi zanimljivo igračko iskustvo. Osnovni koncept je dobro razrađen i pruža dobar osećaj vožnje po prašnjavim i slabo pristupačnim sredinama. Otpor podloge po kojoj vozite je solidno predstavljen, tako da ćete morati prilično da se potrudite da biste savladali sve prepreke koje igra stavlja pred vas.

Još jedna vredna pomoć tokom trke je i Nitro boost - ultra pogon koji vam na nekoliko sekundi daje dodatno ubrzanje, ne bi li vam omogućio da postignete što je moguće bolje vreme.

Ne treba zaboraviti ni sistem unapređenja vozila, koji će vam biti sve značajniji kako budete napredovali. Ako ne budete pazili i na ovaj segment, ubrzo ćete primetiti kako vam status opada čak i kad odvozate skoro savršenu trku. Zato je bitno da ne zapostavite ovu stavku i da donosite mudre odluke kako ne biste imali problema.

Extreme 4x4 Off - Road donosi mnogo toga novog u žanr, ali čini se, ostavlja i dovoljno prostora za neka buduća unapređenja, koja treba očekivati u nastavcima.

Ipak, ono što je najvažnije za ljubitelje, je da možete da apsolutno bezbedno uživate u ekstremnim trkama i divite se sjajno dizajniranim stazama na vašem mobilnom uređaju. 

4.Bobble Blast Deluxe - na poznatom putu


U moru igrica u kojima vam je zadatak da spojite tri loptice iste boje, Bobble Blast Deluxe dovoljno je drugačija da biste je probali.

Link za download:http://games.mob.org/game/bobble_blast_deluxe.html
Naziv: Bobble Blast Deluxe
Izdavač: Glu Mobile
Format: Mobilni
Žanr: Logičke
Broj igrača: 1


Igra Bobble Blast Deluxe spada, kao i Zuma, Luxor i Stoneloop pre nje, u posebnu vrstu igara sa zadatkom da spojite tri loptice iste boje.

Umesto da se gomilaju na vrhu ekrana, loptice se u igri Bobble Blast Deluxe kreću nizom staza postavljenih na svakom nivou. Vaš cilj je da ih sve uništite pre nego što upadnu u bunar na kraju staze.

Da biste u tome uspeli, vi ispaljujete niz loptica sa kamena na dnu ekrana. Ciljate pomoću tastera '4' i '6', a kada naciljate lopticu ispaljujete je pomoću tastera '5'.

Samo pogađanje mete i nije baš tako lako jer ćete imati loptice koje se u nekoliko linija paralelno kreću ka bunaru.

Svaki sledeći nivo donosi sve više i više prepreka. Zidovi o koje možete odbijati loptice pomagaće vam da pogodite zabačene oblasti, ali mnogo češće će vam smetati na putu do uspeha.

Prepreke će na pojedinim nivoima biti takve, da ćete morati da budete veoma precizni da biste ih zaobišli i pogodili metu.

Ono što posebno ističe igru Bobble Blast Deluxe u moru sličnih, je raznovrsnost koju pruža od nivoa do nivoa - kako dizajnom, tako i postavkom nivoa.

Jedan od nivoa, na primer, je više test refleksa nego tipična "uparite tri" igra, a zadatak vam je da brzo menjate mesto sa kojeg ispaljujete loptice. Prelazak nivoa postaje više stvar brzine nego veštine ili preciznosti i daje potpuno drugačiji utisak od ostatka igre.

Dodajte uz to i izbor poboljšanja koja se aktiviraju u okviru igre kada uništite loptice obeležene posebnim simbolima i igra stvarno ima moć da se potpuno menja iz minuta u minut.

Vaša veština u korišćenju ovih poboljšanja, koja idu od uništavanja velikog broja loptica odjednom do privremenog zaustavljanja svih loptica, odlučiće da li će vaša pobeda biti komotna ili na jedvite jade. Ovo je u principu istina od koje ne možete pobeći u svim dosadašnjim igram u ovom žanru.

I na kraju, ako se kvalitet igre meri po količini zabave koju ona pruža igraču, onda je igra Bobble Blast Deluxe zaslužila visoku ocenu.

5.Tetris - bez starca nema udarca


Ova igra ne treba da se menja, jednostavno je savršena takva kakva jeste. Novi zarazni modovi igranja su ono što donosi prijatno osveženje!

Link za download:http://en.softonic.com/s/tetris:symbian
Naziv: Tetris
Izdavač: EA Mobile
Format: Mobilni
Žanr: Logičke
Broj igrača: 1


Tetris je toliko ukorenjen u igračkom svetu da se svaka iteracija prvobitne verzije dočekuje sa velikom pažnjom. Oni koji su ga igrali od samog početka gledaju kako se nove generaciju "pecaju" na Tetrisov mamac.

U ovoj poslednjoj Java verziji, klasičan način igranja Tetrisa je na sreću ostao nepromenjen, u jedinstvenom cilju da se blokovi koji padaju, u bilo kojem režimu igranja, slože u vodoravnu liniju.

Dok tradicionalno beskrajni Maraton režim igranja privlači pažnju Tetris veteranima, novi Rush mode donosi dodatne komplikacije, dodajući seriju nivoa u kojima ćete morati da popunite redove kako biste se "probili" do dna ekrana.

Postoje četiri različite galaksije sa po 15 nivoa za igranje, sa postepenim povećavanjem težine.
Kada pređete nivo bićete nagrađeni novčićima koje možete iskoristiti za kupovinu unapređenih blokova, bele verzije običnih Tetrimona ali sa specijalnim mogućnostima, kao što je na primer momentalno čišćenje reda.

Ono što ovaj režim zaista donosi u Tetris je veliko zadovoljstvo igranja slagalica. Daje vam dovoljno zabave u onim momentima kada se ništa ne dešava, a u isto vreme ne zahteva da se previše udubite u igru i zbog toga propustite voz, sastanak,venčanje.

Poslednji režim igranja od tri moguća je Sprint, u kojem vam je zadatak da što brže probijete svoj put kroz 40 redova.

Tetris je oduvek bio bastion igranja u pokretu i ova verzija nije razočarala. Originalna konfiguracija igre je tako dobro izbalansirana i toliko intuitivna da bi joj prevelike promene to gotovo sigurno oduzele.

Srećom, ovaj poslednji Tetris serijal ima dovoljno novina da vas zaintresuje, dok u isto vreme ostaje dosledan igri koju svi vrlo dobro poznajemo.





No comments: